© LW

Glaasje drinken in rustig kader

In Herk-de-Stad heeft taverne Piano de deuren geopend. De zaak van Johan Vermeiren en Annick Houbrechts zit in het pand van de vroegere horecazaak Pellikaan waarvan het interieur compleet is vernieuwd.

Luc Weyens

Johan Vermeiren en Annick Houbrechts baatten in de deelgemeente Donk zes jaren taverne De Smis uit. “Daar huurden we en we droomden van een eigen zaak”, vertellen Annick en Johan. “Naar die droom gingen we begin vorig jaar in Spanje op bezoek. We bezochten er heel veel panden, maar altijd stond er iets in de weg. Terug in België, kwamen we hier een kijkje nemen, omdat de vorige eigenaar al wilde verkopen. Amper een week later overleed hij.”

Johan en Annick hebben de zaak compleet in het nieuw gestoken. “Buiten de vloer is het interieur helemaal vernieuwd. Ook de verdieping is helemaal nieuw ingericht.” Een wand vlakbij de toog wordt gesierd door een piano. Achter de naam schuilt echter veel meer: “Op reis in Bulgarije hebben we eens een avondje zalig genoten in een pianobar. Heel plezant en gezellig! Piano betekent in de muziek echter veel meer. Het wil ook zeggen ‘rustig, zacht’, precies het kader dat we hier willen bieden. Vandaar dat de zaak trouwens ‘Piano’ heet, zonder ‘de’. Anders zou de naam uitsluitend naar het instrument verwijzen.”

In de zaak ben je welkom voor een glaasje: “Naast pils bieden we op vat Leffe blond en donker, La Chouffe en Karmeliet, en op fles alle trappisten en een brede variatie andere bieren. In wijnen hebben de klanten hier de keuze uit wit, rood en rosé, plus telkens twee witte en twee rode suggestiewijnen. De kaart bevat ook een ruim aanbod warme en frisdranken.” De zaak telt aan de straatzijde een terras met 16 zitjes en achteraan een terras met 55 zitplaatsen.

Piano

Hasseltsestraat 5

3540 Herk-de-Stad

tel. 0478/32.17.48

Openingsuren: dagelijks vanaf 10 uur, dinsdag gesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer