© Twitter

Deen grijpt de macht in koninginnenrit Ronde van Noorwegen

Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo) heeft vrijdag de derde etappe in de vijfde editie van de Ronde van Noorwegen (cat. 2.BC) op zijn naam geschreven.

De Giro op Sportwereld.be

De 24-jarige Deen soleerde naar de zege na een lastige bergetappe en bleef de Noor Edvald Boasson Hagen met ruim een halve minuut voor. De Italiaan Ivan Santaromita werd derde. Sean De Bie was met een achtste plaats beste Belg. Hansen neemt de leiderstrui over van de Noor Alexander Kristoff, die op 1:29 als tiende finishte.

De ontsnapping van de dag in de koninginnenrit over 185 kilometer van Skien naar Rjukan kwam op naam van vijf renners: Marcus Karlsson, Sindre Lunke, Adrian Gjolberg, Vegard Bugge en Ole Forfang. Ze reden een maximale voorsprong van negen minuten bij elkaar. Op de slotklim werden ze ingerekend door het peloton en volgde de ene aanvalspoging de andere op. Uiteindelijk slaagde een duo er in om weg te rijden: Jesper Hansen en David Lopez. Hansen ontdeed zich net voor de top van de Spanjaard en daalde als een komeet naar de finish. Boasson Hagen ontsnapte nog uit het groepje met favorieten, maar kwam te laat voor de dagzege. Hij strandde op 37 seconden.

Zaterdag krijgen de renners een relatief vlakke etappe voor de kiezen, van Rjukan naar Geilo. De Ronde van Noorwegen eindigt zondag in Honefoss. .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer