Zwangere vrouw redt man uit Durme

In Lokeren heeft een vrouw een man gered uit de Durme. De man wilde een wanhoopsdaad plegen en sprong vanop de Museumbrug in het water. De vrouw twijfelde niet en haalde de man uit het water. De politie spreekt van een bijzonder moedige daad. De vrouw riskeerde niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van haar ongeboren kind.

'Het eerste wat ik dacht was: 'Wij moeten die man helpen'', getuig Vicky Segers op de regionale zender TV OOST. 'Het gaat immers om een mensenleven. Of ik gevreesd heb voor mijn leven? Ja, maar ik draaide de knop om en sprong gewoon in het water.' De man werd gereanimeerd door de hulpdiensten, die intussen ter plaatse waren gekomen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

'Dit is een daad van moed, zelfopoffering of menslievendheid', zegt politiecommissaris Jan Van Avermaet. Of de vrouw een medaille krijgt, is nog niet zeker, maar volgens de commissaris komt ze zeker in aanmerking.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen