© GVA

Club en supporters bijna akkoord over fanparticipatie

Er lijkt een doorbraak in het overleg tussen de Antwerp-fans en het nieuwe clubbestuur. De Federatie van Antwerp-supportersclub (FASC) en ACT as ONE laten via een persbericht weten dat ze nauwer gaan samenwerken met de club en een beslissende stem gaan krijgen over stamnummer, naam en kleuren.

joro

Het Antwerpbestuur en de supportersverenigingen FASC en ACT as ONE lijken naar elkaar toe te groeien. De supporters zelf spreken van “constructieve gesprekken” die moeten leiden naar een “nauwe samenwerking met de club”, een vorm van fanparticipatie die uniek is in België.

Naam, stamnummer en kleuren

Het plan dat op tafel ligt kan de supporters alvast bekoren. Symbolisch erg belangrijk voor de supporters is dat ze een ‘golden share’, ofwel een vetorecht, krijgen over het stamnummer, de naam en de kleuren van de club. Daarnaast mogen zij ook een waarnemer afvaardigen in het directiecomité van de nv RAFCM. Die waarnemer kan vragen en opmerkingen van de fans voorleggen en kan toekijken op het dagelijks bestuur van de club.

In een latere fase, wanneer de vzw RAFC schuldenvrij is, zullen FASC en ACT as ONE samenwerken binnen de vzw RAFC. De supportersverenigingen garanderen dat ook in die structuur de zeggenschap over de naam, stamnummer en kleuren behouden blijft en dat het DNA van de club bijgevolg verzekerd is.

Zodra de plannen concreet zijn zal er een infomoment voor de fans komen. Zoals ACT as ONE in haar statuten bepaald heeft, mogen haar ‘owners’ eerst stemmen over de plannen, alvorens ze finaal goedgekeurd kunnen worden.