N-VA neemt nationaal voetbalstadion onder vuur

© rr

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

N-VA richt zijn pijlen op de plannen voor een nieuw nationaal voetbalstadion. Nadat uit een gedetailleerde studie is gebleken dat een renovatie van het huidige stadion goedkoper is en nog heel wat andere voordelen biedt, willen ze dat minister Guy Vanhengel gas terugneemt.

Simon De Vriendt

‘Wij vragen een onafhankelijke studie die de kost voor de gemeenschap van de bouw van een nieuw stadion vergelijkt met de renovatie van het huidig stadion. Die studie moet ook de voor- en nadelen van elke optie in kaart brengen. Dat is de enige manier om een beslissing te nemen die goed onderbouwd is en de nodige transparantie geeft, ook op financieel vlak’, zegt N-VA fractievoorzitter in het Brussels parlement Johan Van den Driessche.

De studie over een renovatie van het architectenkantoor Goedefroo & Goedefroo verscheen vorige week in Het Nieuwsblad. De voordelen van een renovatie tegenover een nieuw stadion op Parking C van de Heizel: goedkoper, ecologischer, sneller, én de Memorial Van Damme kan blijven.

De N-VA wil dat er een gedetailleerde studie komt naar de plannen van Vanhengel, zodat de precieze kosten voor de belastingbetaler duidelijk worden. ‘Er circuleert nu wel een bedrag van 250 tot 300 miljoen euro, maar het is niet geweten of daarin bijvoorbeeld ook de verlenging van de metro zit’, werpt Van den Driessche al op in een persbericht.