© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Meer dan 2.000 Lommelaars halen vlinderpakketten af

Lommel omtoveren tot dé vlindervriendelijkste stad van Vlaanderen. Dat is het doel van de vlindercampagne die ruim een jaar geleden werd opgestart. Vanaf dit voorjaar willen we in Lommel een groen netwerk creëren van tuinen, pleintjes en speelplaatsen die vlindervriendelijk ingericht zijn met vlindercafés of –crèches. Daarvoor stelt de stad Lommel ruim 2.000 plantenpakketjes gratis ter beschikking van de inwoners.

Nele Mannaerts

Met de plantenpakketjes kunnen de Lommelaren een vlindercafeetje bouwen in hun tuin: een plekje waar vlinders en bijen even kunnen rusten en nectar drinken om naar de volgende tuin te reizen. Het assortiment bestaat uit twee soorten pakketten: een pakket voor tuinen en een pakket voor terrassen voor mensen die op een appartement wonen. Elk pakket bevat - naast een verplantschopje, een vlinderherkenningskaart en een infofolder - ook 4 verschillende planten. Het kruidenpakket bevat tijm, salie, pepermunt, bieslook en in het bloemenpakket zitten bergamotplant, zonnehoed, vaste muurbloem en korenbloem. De plantjes hebben verschillende kleuren, bloeien in verschillende seizoenen en lokken uiteraard allemaal vlinders. De plantjes werden afgelopen jaar met liefde gekweekt door de leerlingen van de tuinbouwopleiding van SBSO Zonneweelde.

Op zaterdag 25 april kwamen meer dan 2.100 Lommelse gezinnen hun plantenpakket afhalen op de terreinen van Zonneweelde.Tijdens de plantenbedeling waren er nog andere leuke activiteiten voorzien zoals vlinderwandelingen naar de Sahara, een plantdemonstratie voor SBSO Zonneweelde, workshops insectenhotels bouwen en een ambertuinworkshop ‘Een gezonde kringlooptuin: welkom vlinders en bijen’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer