© EPA

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dodental aardbeving Nepal loopt op tot meer dan 2.000

Het globale dodental van de krachtige aardbeving in Nepal is opgelopen tot meer dan 2.000. Dat is zondag vernomen van functionarissen in Nepal en de buurlanden. In Nepal zelf staat de teller nu op 1.953 doden. Dat heeft de woordvoerder van de Nepalese politie laten weten. In India zijn voorlopig 53 doden geteld. In Tibet kwamen zeventien personen om het leven, aldus de officiële Chinese pers.

Volgens de politie zijn er door de zwaarste aardbeving van de voorbije tachtig jaar in Nepal ook meer dan 45.000 mensen gewond geraakt, zo meldt dezelfde website nog.

Er wordt gevreesd dat het uiteindelijke dodental nog een pak hoger zal liggen, want er zitten nog altijd heel wat mensen vast onder het puin.

De aardbeving met een magnitude van 7,8 was zaterdag ook te voelen in China, Bangladesh en India, waar meer dan veertig doden werden geteld. Volgens Lokbijay Adhikari van het nationaal geologisch centrum werden er ook nog 65 naschokken geteld in de eerste acht uur na de oorspronkelijke aardbeving.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER