Strijd om tax shift kan nu echt beginnen

© BELGA

Zowel de vakbonden, de werkgevers als de regeringspartijen zetten dit weekend hun standpunten over de tax shift nog eens op scherp. De kloof lijkt op dit moment bijna onoverbrugbaar. En toch moet premier Charles Michel (MR) tegen de zomer een oplossing vinden.

Simon Andries

Dé test voor de regering-Michel, zo kunnen we de discussie over de tax shift nog het beste samenvatten. Al van bij de start raakte de Zweedse coalitie verdeeld over die tax shift, een verschuiving van lasten op arbeid naar lasten op verbruik, vervuiling of vermogen. De begrotingscontrole eind maart zorgde even voor oponthoud, maar sindsdien barste de discussie weer in alle hevigheid los.

De tijd dringt: nog voor de zomer beloofde de regering met concrete voorstellen te komen. Maar van een oplossing is voorlopig nog geen sprake. Dit weekend rollen alle belanghebbende partijen, ook de vakbonden en de werkgevers, nog maar eens met de spierballen. Voor premier Charles Michel (MR) wordt het een moeilijke zoektocht naar een evenwicht. Sommige standpunten liggen immers mijlenver uit elkaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen