Direct naar artikelinhoud

Pellè tweemaal trefzeker op 'Ronald Koeman Day'

Southampton heeft de eerste 'Ronald Koeman Day' niet kunnen opluisteren met een overwinning. Graziano Pellè bracht de 'Saints' vandaag weliswaar twee keer op voorsprong tegen Tottenham Hotspur, maar de bezoekers knokten zich steeds langszij.

Beeld reuters

Erik Lamela (1-1) en Nacer Chadli (2-2) waren trefzeker voor de bezoekende ploeg van manager Mauricio Pochettino, die vorig seizoen nog succesvol was met Southampton.

De Argentijnse trainer verhuisde afgelopen zomer naar de Spurs en werd in het St. Mary's-stadion opgevolgd door Koeman. Die beleeft een uitstekend debuutseizoen in de Premier League. De fans van Southampton hadden de thuiswedstrijd tegen Tottenham daarom als eerbetoon omgedoopt in 'Ronald Koeman Day'. Veel supporters zaten in oranje T-shirts op de tribune. Door het gelijkspel klom de ploeg van Koeman over Liverpool naar de zesde plaats met 57 punten, vlak achter de Spurs (58). Liverpool heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. De zesde plaats geeft recht op een ticket voor de Europa League.

Pellè maakte na een half uur zijn tiende doelpunt van het seizoen, na defensief geklungel van Ben Davies. De Spurs kwamen kort voor rust langszij via Lamela, maar in de tweede helft nam Southampton wederom het initiatief. Nadat Steven Davis twee grote kansen had gemist, zette Pellè de thuisclub met een prachtige kopbal wederom op voorsprong. Lang konden Koeman en zijn ploeg daar niet van genieten, want Chadli (ex-FC Twente) trok de stand al snel weer gelijk. Met invaller Eljero Elia kregen de 'Saints' kansen op de winst, maar Toby Alderweireld en José Fonte konden doelman Hugo Lloris niet passeren. De Fransman is hersteld van een blessure en nam daarom weer de plek onder de lat over van Michel Vorm.