Direct naar artikelinhoud

Barcelona geen seconde in problemen tegen PSG

FC Barcelona heeft voor de zevende keer in acht seizoenen de halve finales van de Champions League bereikt. Dat gebeurde dinsdag met onder meer een jubileumdoelpunt in de kwartfinale tegen Paris Saint-Germain. De Braziliaan Neymar opende in de 14de minuut de score in Camp Nou en zijn doelpunt was de duizendste voor Barça in het Europese bekervoetbal. De eerste viel in 1955.

Barcelona won het duel in Nou Camp met 2-0. De Catalaanse club was oppermachtig in beide confrontaties met de Franse club. In Parijs was het een week geleden 3-1 voor Barça. Andrés Iniesta bewees al vroeg in de wedstrijd zijn waarde voor de thuisclub. De middenvelder viel vorige week uit met een pijnlijke rug, maar was op tijd hersteld. Na een solo over het middenveld volgde een sublieme steekbal op Neymar, die de bal soepel langs doelman Salvatore Sirigu werkte.

Die duizendste treffer van Barça was nog geen record. Alleen Real Madrid heeft meer doelpunten gemaakt in Europees verband (1016).

Kort daarna bracht Zlatan Ibrahimovic, terug na een schorsing, de Parijse club nog wel bijna op gelijke hoogte. De Zweed schoot hard langs keeper Marc-André ter Stegen, maar hij stond buitenspel en de goal werd afgekeurd. Het was zo'n beetje het enige wapenfeit van PSG in de eerste helft, want Barça domineerde. Nadat een volley van Lionel Messi maar net over was gegaan, was het in de 34ste minuut opnieuw Neymar die scoorde. Hij kopte een voorzet op maat van Dani Alves overtuigend in.

PSG, waar Gregory van der Wiel weer deel uitmaakte van de defensie en de hele wedstrijd speelde, probeerde na rust wel wat meer dreiging in zijn spel te brengen. Dat lukte aardig. Een schuiver van de Italiaan Marco Verratti rolde naast het doel en een inzet van Ibrahimovic stuitte op Ter Stegen.

Er volgden nog meer kansen, maar geen enkele was raak. Voor Barcelona was de buit binnen. De ploeg van trainer Luis Enrique drong niet meer aan, hoewel Messi in blessuretijd nog dicht bij de 3-0 was.