© Chris VAN ROMAEY

Nederlands faillissement zorgt voor ontslagen in Lier en Kapellen

De rechtbank in het Nederlandse Zutphen heeft papiergroothandel PaperLinX failliet verklaard. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Vlaanderen: in Lier en Kapellen. Daar vallen een vijftigtal ontslagen.

Chris Van Rompaey

Op haar website omschrijft PaperlinX zich als de grootste totaalleverancier in de Benelux op het gebied van grafisch- en officepapier, verpakkingsproducten en sign- en displaymaterialen. PaperlinX heeft wereldwijd twintig vestigingen.

Het faillissement betreft enkel PaperlinX BV in Nederland. “Het Nederlandse faillissement heeft helaas ook gevolgen voor de Belgische vestigingen. Zij behoren immers toe aan PaperlinX BV. Ook op die vestigingen rust daarmee het Nederlandse faillissementsbeslag. In totaal zijn er circa vijftig werknemers in België werkzaam. Er hebben zich meerdere partijen gemeld voor overname op onderdelen van PaperlinX BV en dus niet in de vestigingen. De komende dagen zullen wij ons buigen over deze interesse en trachten zo spoedig mogelijk een brede doorstart te realiseren”, zegt curator Bert Jansen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER