© BELGA

KV Kortrijk en Charleroi delen de punten

Kortrijk is er niet in geslaagd om te verrassen en zich in de top drie te nestelen in Play-off 1. In eigen huis geraakten de Kerels niet voorbij een stug Charleroi: 1-1. De wedstrijd zat lange tijd op slot en de twee mooiste acties van de avond leverden elk één doelpunt op.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Kortrijk

Charleroi

Vanderhaeghe voerde geen wijzigingen door in vergelijking met vorige week en dezelfde elf die wonnen van Club Brugge verschenen aan de aftrap. Charleroi moest het zonder sterkhouder Tainmont doen, die geblesseerd was aan de adductoren. ook Coulibaly startte niet, hij verhuisde naar de bank en Fauré was zijn vervanger in de spits.

De eerste helft was er echter eentje om snel te vergeten. De wedstrijd begon nog best aangenaam, met goede wil langs beide kanten, maar het niveau zakte al snel. Kortrijk had het meeste balbezit en dreigde wel maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. De bezoekers hielden het goed op slot en probeerden op de tegenaanval prikken uit te delen maar ook bij hen ontbrak de scherpte. Meer dan wat halve kansjes vielen er voor rust niet te noteren.

Ook na de pauze gingen beide ploegen aanvankelijk door op hetzelfde elan. Stijn De Smet kreeg dan toch wat vuur in de wedstrijd en dat leverde vier kansen op in evenveel minuten . Aan de overkant moest Henkinet één keer uitpakken met een save op vrije trap. Ne voorbij het uur bokste de thuisploeg dan toch een mooie aanval in elkaar en Santini rondde ook fraai af: 1-0. Kortrijk tankte vertrouwen, begon over de grond te combineren en ging op zoek naar meer doelpunten. Uit het niets viel echter de gelijkmaker want de eerste uitgespeelde kans van de bezoekers in de tweede helft was meteen raak: de ingevallen Coulibaly kon vrij inkoppen: 1-1. Nadien ging het spel nog wel op-en-neer maar grote kansen vielen er niet meer te noteren en gescoord werd er evenmin.

Door dit gelijkspel komt Kortrijk wel naast Standard op de vierde plaats, Charleroi blijft met één puntje minder zesde en laatste in deze Play-off 1.