© BELGA

Libya Rally: Pascal Feryn en Tom De Leeuw geven op

Voor Pascal Feryn en Tom De Leeuw is de Libya Rally voorbij. Na 15 kilometer in de derde etappe merkte het duo een sterke brandstofgeur in de wagen. Uit veiligheidsoverwegingen werd beslist om op te geven.

Na een moeilijke start, waarbij Pascal Feryn (Toyota) in de eerste rit het stuurhuis onherstelbaar beschadigde, spaarde het team kosten noch moeite om zondag opnieuw te starten. Vanuit België werd een operatie gestart om een nieuw wisselstuk 19 uur later aan het team in Marokko te overhandigen. De herstelling verliep vlot en zondagochtend vertrok het duo, met de nodige straftijd, in de derde rit.

‘Na 15 kilometer rook ik brandstof’, zegt Pascal Feryn. ‘We hebben de wagen meteen aan de kant gezet en zagen de brandstof in de wagen stromen. De brandstoftank is een grote bak met daarin een zak waar 400 liter brandstof in kan. Die zak moet ergens beginnen lekken zijn. Als benzine op een warm onderdeel terecht komt is een vlammenzee niet te vermijden. We besloten uit veiligheid om op te geven. Vorig jaar won ik hier, dit jaar zat echt alles tegen. De auto staat intussen op de aanhangwagen en zelf ben ik bijna in Marrakech. Het plan is om maandag terug in België te zijn. Volgend jaar komen we zeker terug, maar dan moet het anders en beter.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer