Wouter Deprez: ‘Stop met staken’

In zijn nieuwe functie als regeringswoordvoerder verdedigt Wouter Deprez in een onbeduidende politieke monoloog het beleid van de regering. Maar de stand-up comedian meent helemaal niet wat hij zegt in dit filmpje, integendeel, Deprez staat gekend als een fervente aanhanger van ‘links’ en hij is het zelf helemaal niet eens met het huidige regeringsbeleid. Het filmpje is dan ook een soort ‘promotiecampagne’ van burgerbeweging ‘Hart tegen Hard’

skn

‘Na een half jaar aan de macht kunnen we bij deze regering terugkijken op een geslaagde start. We zijn misschien begonnen met veel ruzie. Maar na een korte periode van hard gebekvecht, zijn we opnieuw kunnen eindigen met veel ruzie. En op die manier hebben we voor stabiliteit gezorgd in het bestuur’, zegt Deprez ironisch in zijn functie van ‘regeringswoordvoerder’ in het filmpje.

In zijn verklaring rakelt de stand-up comedian alle clichés over staken en betogen op: dat het slecht is voor de economie, dat het ons geld kost, dat het niks opbrengt enz. Hij raadt dan ook ten stelligste af om zondag 29 maart in Brussel deel te nemen aan De Grote Parade van burgerinitiatieven Hart Boven Hard en Toute Autre Chose. ‘Ik hoop van harte dat deze verklaring van ons regeringsbeleid stakingen, optochten, parades en andere vormen van onproductiviteit zal voorkomen.’

‘De Grote Parade’

‘Hart boven Hard’ is een groeiende burgerbeweging die mensen en organisaties samenbrengt die zich niet willen neerleggen bij een al te economische kijk op de samenleving. De beweging startte eind 2014 en is actief in achttien Belgische steden. Bedoeling van de beweging is om met zoveel mogelijk mensen, van de meest uiteenlopende achtergronden, te praten en na te denken over alternatieve vormen van samen leven, samen wonen, samen werken.

Zondag 29 maart trekken ‘Hart boven hard’ en ‘Toute autre chose’ met duizenden burgers en organisaties aan de alarmbel tijdens ‘ De Grote Parade’ in Brussel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen