Politieachtervolging: “Vluchtende auto reed met gestolen nummerplaat”

In Antwerpen zijn er vrijdagavond tijdens een spectaculaire politieachtervolging schoten gelost. Een voertuig met gestolen nummerplaat had een politiecontrole genegeerd.

Toen de politie van Zwijndrecht iets voor 23u op de Thonetlaan een auto wilde controleren omdat die met een gestolen nummerplaat reed, sloeg de bestuurder op de vlucht. Daarop zetten de agenten de achtervolging in. De politiewagen kreeg op Linkeroever echter een ongeval. De achtervolgde wagen keerde na een tijd om en reed recht op de agenten in. Deze losten daarom een aantal schoten.

De wagen kon ontkomen, en er volgde opnieuw een achtervolging, met andermaal een ongeval tot gevolg. De vluchtende auto was in de Waaslandtunnel beginnen spookrijden, met in zijn kielzog een politiewagen. Die laatste knalde bij het uitrijden van de tunnel op een personenwagen.

De inzittenden, twee Fransmannen, werden met pijn in de borst naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn niet arbeidsongeschikt. De chauffeur van de politiewagen is één dag arbeidsongeschikt, zijn collega zat even gekneld. Hij werd met een armbreuk en een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte, vermoedelijk gaat het om één persoon, kon langs de Leien richting het Zuid ontkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER