© Reuters

Piloot Germanwings spreekt passagiers toe met emotionele boodschap

De crash van de airbus A320 laat ook bij het personeel van Germanwings zelf diepe wonden na. Een piloot van de Duitse luchtvaartmaatschappij richtte zich vlak voor het opstijgen tot de passagiers met een emotionele boodschap.

nadb

‘Deze vlucht is niet alleen voor de passagiers een moeilijke opgave, maar ook voor de crew.’ Dat waren de woorden die Britta Englisch, een van de passagiers, deelde op haar Facebookpagina. De vrouw stapte woensdag, een dag na de tragische crash, op een vliegtuig van Germanwings.

‘Gistermorgen om 8u40 stapte ik op de luchthaven van Hamburg met gemengde gevoelens in een toestel van Germanwings met bestemming Keulen’, schrijft Englisch. ‘De gezagvoerder begroette er iedere passagier persoonlijk en keek iedereen recht in de ogen. Daarna nam hij de microfoon en hield voor het opstijgen een korte toespraak. Niet vanuit de cockpit, maar zichtbaar binnen de cabine.’

Vrijwillig

De piloot vertelde hoe het personeel een klein hartje had, maar dat iedereen ondanks het drama en het verlies van hun collega’s vrijwillig aan boord was. Hij zei dat hij, net zoals de crew, ook een familie had en dat hij er altijd alles aan zou doen om ’s avonds weer veilig bij hen te zijn. Net zoals hij ook alle passagiers veilig op de bestemming wil brengen.

Volgens Englisch waren alle passagiers geëmotioneerd door de woorden van de piloot. ‘Iedereen was stil’, vertelt ze. ‘En dan begon iedereen te applaudisseren.’ De vrouw was zo aangedaan dat ze de piloot en de luchtvaartmaatschappij wilde bedanken. ‘Ik wil de piloot bedanken omdat hij begrip toonde voor wat iedereen dacht en ervoor gezorgd heeft dat ik me op mijn gemak voelde tijdens de vlucht.’

300.000 likes

De Facebookpost van Britta Englisch heeft intussen al meer dan 300.000 likes en werd meer dan 15.000 keer gedeeld. ‘Respect voor de piloot!! Een rolmodel dat zijn werk ernstig neemt’, reageren verscheidene mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER