Belg verdrinkt tijdens canyontocht in Zuid-Afrika

© National Sea Rescue Institute Plettenberg Bay

© e

© e

© e

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een 29-jarige landgenoot is donderdag in Plettenbergbaai (Zuid-Afrika) verdronken tijdens een canyontocht. Op een bepaald moment werd de Belg meegesleurd door de sterke stroming. Reddingswerkers vonden zijn lichaam kilometers verder stroomafwaarts terug.

tg

De Belg, zijn naam werd op vraag van de familie niet vrijgegeven, was op rondreis door Zuid-Afrika en boekte donderdag een canyontocht bij Africanyon in Plettenberg Bay. Het weer was slecht en er stond veel stroming. Toch beslisten de twee gidsen die de Belg en drie van zijn vrienden begeleidden, dat de tocht langs de Salt River in Natures Valley kon doorgaan. Bij canyon volgen de deelnemers een geaccidenteerd parcours door het water en langs rotsen. Ze moeten zich daarbij soms meters laten glijden op en tussen rotsen.

‘De deelnemers zijn beveiligd. Toch is het slachtoffer op een bepaald moment meegesleurd door de sterke stroming. We hebben onmiddellijk alarm geslagen en zijn ook zelf beginnen zoeken’, zegt een duidelijk aangeslagen verantwoordelijke van Africanyon aan de telefoon.

Een helikopter en duikers van het National Sea Rescue Institute (NSRI) startten een grote zoektocht. ‘We vonden het lichaam van de onfortuinlijke Belg kilometers verder stroomafwaarts terug. Hij was reeds overleden’, zegt Andrew Ingram van het NSRI.

De politie nam het lichaam van onze landgenoot in beslag voor een autopsie. Er is ook een gerechtelijk onderzoek geopend naar de omstandigheden en om na te gaan of de rivier niet te wild was voor onervaren toeristen.

Volgens Michael Mareel van de FOD Buitenlandse Zaken in ons land is de familie van het slachtoffers op de hoogte gebracht maar vragen ze om de identiteit niet vrij te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen