Pensioenen zelfstandigen stijgen met 2 procent

Vanaf 1 september gaan de minimumpensioenen en een aantal uitkeringen van de zelfstandigen met 2 procent omhoog. Bedoeling is tegen augustus volgend jaar de minimumpensioenen van de zelfstandigen volledig gelijk te schakelen met het stelsel van de loontrekkenden.

Op 1 april volgt een eerste verhoging van de minimumpensioenen voor alleenstaanden en van het overlevingspensioen. De beslissing van vrijdag slaat op de aanpassing aan de welvaart en gaat dus in op 1 september.

Ze geldt voor de minimale gezinspensioenen, de minimumpensioenen voor alleenstaanden en de overlevingspensioenen in zowet het stelsel van de zelfstandigen als bij de loontrekkenden. De volledige gelijkschakeling volgt in augustus 2016. De oudste pensioenen die geen minimumpensioen zijn, stijgen overigens met 1 procent in september.

Daarnaast stijgt een reeks uitkeringen voor zelfstandigen eveneens in september met 2 procent. Dat zijn de overgangs-, arbeidsongeschiktheids-, invaliditeits-, moederschaps, adoptie- en faillissementsuitkeringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen