© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© EPA

© REUTERS

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

'Lubitz mocht van arts niet vliegen op dag van crash'

Tijdens een doorzoeking van het appartement van copiloot Andreas Lubitz zouden Duitse speurders een belangrijke ontdekking hebben gedaan. Zo zouden ze verschillende ziektebriefjes gevonden hebben, allemaal verscheurd. Eentje was voor de dag waarop hij het vliegtuig van Germanwings liet crashen. Dat betekent dus dat de artsen hem niet bekwaam vonden om die dag een vliegtuig te besturen. 'Het gaat om verschillende voorwerpen en papieren. We zullen zien of ze ons eindelijk een bewijs kunnen leveren. We gaan al deze dingen nu bestuderen', aldus het openbaar ministerie van Düsseldorf.

mige

Om welke ziekte het gaat, is vooralsnog niet duidelijk. De speurders gaan ervan uit dat de 27-jarige Lubitz 'zijn ziekte tegenover de werkgever en de beroepsomgeving heeft verzwegen', luidt het.

Geen afscheidsbrief

In de mededeling van het openbaar ministerie staat nog dat tijdens de huiszoeking geen afscheidsbrief werd gevonden, zoals Britse media hadden gesuggereerd. Er werd ook geen brief aangetroffen waarin de verantwoordelijkheid voor de crash wordt opgeëist.

Ook de woning van de ouders van Lubitz in Montabaur werd grondig doorzocht. Lubitz woonde namelijk ook nog deels thuis. De huiszoekingen gebeurden op vraag van de Franse justitie.

Nadat bekend raakte dat Lubitz wellicht het vliegtuig opzettelijk had doen crashen, werden de ouders van de co-piloot meteen verwijderd van de rest van de familieleden van overledenen. Ze krijgen nu non-stop politiebewaking, uit vrees dat één van de betrokkenen een wraakactie tegen hen zou ondernemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER