Direct naar artikelinhoud

Boulevard Vlissingen afgesloten om aanhangers 'seksrabbijn'

De politie heeft gisteravond een deel van een boulevard in Vlissingen afgesloten toen een groep van tweehonderd Joodse feestgangers op straat werd gezet. De aanhangers van de omstreden 'seksrabbijn' Eliezer Berland waren uit een hotel gegooid en zetten hun feest op straat voort. Dat meldt Omroep Zeeland.

Boulevard Vlissingen afgesloten om aanhangers 'seksrabbijn'

Volgens de regionale televisiezender hield de politie toezicht op de menigte nadat ze hotel Arion verlieten. Daar waren ze samen met de 77-jarige rabbijn Eliezer Berland. Hij wordt in Israël verdacht van ontucht met jonge meisjes en mishandeling. Eliezer is tegen die uitspraak in beroep gegaan bij de Hoge Raad. Zo lang zijn beroepszaak loopt, mag hij in Nederland blijven.

Een groot deel van zijn aanhangers verblijft met hem op vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. Maar voor de bijeenkomst van donderdagmiddag waren ook joden uit andere landen speciaal naar Vlissingen gekomen, meldt de omroep. Gisteren werd het joodse feest Poerim gevierd. De groep zou het hotel moeten hebben verlaten omdat er vernielingen waren gepleegd. Op beelden van de omroep is te zien hoe de orthodox geklede Joden op straat verder dansten en zongen. Later kwamen er bussen om hen terug naar het vliegveld of naar het vakantiepark te brengen. Toen om half acht de bussen waren vertrokken, was de afzetting voorbij.  

Omroep Zeeland meldde gisteren al dat er ook op het recreatiepark overlast was van de groep. Volgens de manager van het congrescentrum heeft niemand zich misdragen en heeft de groep netjes betaald, maar was het na afloop wel een puinhoop en zijn ze niet meer welkom. In een brief aan de eigenaren van vakantiewoningen schrijft het vakantiepark dat Eliezer en zijn volgelingen uiterlijk tot eind maart zullen blijven.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie