Direct naar artikelinhoud

Noord Zuid, College Tour, Transparent

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Beeld uit de serie Transparent.Beeld Amazon Studios

Noord Zuid
NPO 1, 20.30 uur

In de slotaflevering van deze misdaadreeks worden alle vragen over de moorden op Elsie en Goran beantwoord. Rechercheur Dana (Ariane Schluter) achterhaalt wie de moordenaar is en dat is behoorlijk schrikken. Zo erg, dat ze weigert te geloven de echte dader te hebben gevonden.

College Tour
NPO 3, 20.30 uur

Cabaretier Herman Finkers (1954) pakte eind vorige eeuw iedereen in met zijn shows, maar na de eeuwwisseling was het door ziekte even stil rond de komiek met het Twentse accent. Sinds 2007 is hij weer terug op het podium en in 2015 maakt hij de oudejaarsconference. Twan Huys spreekt Finkers in Twente.

Herman FinkersBeeld ANP

Witteman ontdekt: sleutelen aan de mens
NPO 2, 21.25 uur

Paul Witteman onderzoekt de ontwikkelingen op het gebied van de bionische mens. Door te sleutelen aan cellen, kunnen we in de toekomst kunstmatig leven maken. Klinkt als het script van Frankenstein, maar het is precies waar chemicus Wilhelm Huck aan werkt.

Jeuk
NPO 3, 21.30 uur

Thomas Acda en Peter Heerschop komen in deze comedyserie terecht in ongemakkelijke en pijnlijke situaties. Zo gênant dat je er jeuk van krijgt. Vandaag verrassen Thomas en Jelka van Houten elkaar met een cadeau. Jelka neemt hem uit skaten, maar belandt in de cel terwijl het een gezellig spijbeldagje moest zijn.

NOS Studio Sport: Eredivisie
NPO 2, 22.55 uur

Het gepromoveerde Willem II doet het goed in de Erevisie, terwijl de Tilburgers vorig jaar nog in de Jupiler League voetbalden. FC Twente heeft de laatste weken juist een dip. Met wedstrijden tegen laagvlieger NAC en nu Willem II moet de ommekeer worden ingezet. Kunnen de Tukkers zich herpakken?

Transparent

Transparent
NPO 2, 23.15 uur

Zwarte comedyserie van schrijver en regisseur Jill Soloway (Six Feet Under) over Mort (Jeffrey Tambor), een gepensioneerde professor die vrouw wil worden. Hij moet het zijn drie volwassen kinderen vertellen, maar die hebben hun eigen besognes. De serie was een groot succes in de VS en won twee Golden Globes.