Direct naar artikelinhoud
Update

Ambassadeur VS in Zuid-Korea aangevallen

De Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Korea, Mark Lippert, is gewond geraakt toen hij werd aangevallen door een man met een mes. Dat meldden Zuid-Koreaanse politie en getuigen. De ambassadeur is hevig bloedend overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het Witte Huis verkeert de 42-jarige ambassadeur niet in levensgevaar.

Ambassadeur VS in Zuid-Korea aangevallen

Lippert gaf een lezing in het centrum van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Volgens getuigen is de aanvaller gearresteerd. De 55-jarige man zou tijdens zijn aanval hebben geroepen dat de beide Korea's weer verenigd zouden moeten worden.

De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye noemde de aanslag op de ambassadeur een 'aanval op het bondgenootschap van Zuid-Korea met de VS'. President Barack Obama heeft de gezant beterschap gewenst in een telefoongesprek.

Volgens een politieman die anoniem wenste te blijven, zou de aanvaller al eens eerder zijn opgepakt wegens verstoring van de openbare orde. Hij zou in 2010 een stuk beton naar de Japanese ambassadeur in Seoul hebben gegooid.

Twitter bericht wordt geladen...

Ambassadeur VS in Zuid-Korea aangevallen
Bewakingspersoneel arresteert de man die verantwoordelijk is voor de aanval op de ambassadeur.
Mark Lippert (links) schudt de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye de hand na zijn installatie als ambassadeur in november vorig jaar.