Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 4 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Kunstenaar naar politie vanwege kritische recensie

Een kunstenaar uit Den Bosch, Ralph Posset is zo boos over een recensie in het Eindhovens Dagblad dat hij naar de politie stapt. Hij wil de journalist van het stuk aanklagen wegens smaad, daarnaast wil hij een schadevergoeding van ruim een ton eisen. Dat meldt Omroep Brabant.

Wc-rol

De kunstenaar exposeert in Oirschot onder andere toiletrollen die per velletje wc-papier door hem zijn gesigneerd. De kunstredacteur van het Eindhovens Dagblad vatte dit in de kop van zijn recensie samen als een ‘puberale expositie’. In de recensie is te lezen: ,,Tjonge, tjonge. Het is me wat. En daar hangt dan een prijskaartje van 800 euro aan." En verder: ,,Als het de Bossche kunstenaar Ralph Posset te doen is om de serieuze kunstkijker boos te maken, dan slaagt hij daar voortreffelijk in."

120.000 euro

Volgens Omroep Brabant beweert de kunstenaar nu dat zijn 150 gesigneerde toiletrollen door deze kritische recensie onverkoopbaar zijn geworden. De rekening van 120.000 euro (150 wc-rollen keer 800 euro per stuk) legt hij neer bij het Eindhovens Dagblad. Aankomend weekend staat de aangifte volgens de regionale nieuwssite gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.