© Maarten De Bouw

Chokri trekt stekker uit Summer Swing

Het familiefestival Summer Swing op de weide van Pukkelpop krijgt deze zomer geen tweede editie. ‘We organiseren enkel een gratis feest voor de buren, op uitnodiging’, zegt organisator Chokri Mahassine. Het bezoekersaantal van Summer Swing 2014 viel tegen: om rendabel te zijn moesten 30.000 mensen naar de weide afzakken. Slechts 17.000 deden dat, en die moesten zelfs niet allemaal betalen. Gevolg: een nieuwe editie van Summer Swing is ‘financieel absoluut niet haalbaar’.

RDC

Elf jaar achtereen organiseerde hij Rimpelrock, met senioren als doelpubliek. Het werd van meet af aan een succes, eerst als gratis festival, daarna betalend, maar tegen democratische prijzen. Je kon er wereldartiesten als Paul Anka en Tom Jones aan het werk zien. Beter dan dat kon het niet meer worden, en dat bleek ook in 2013 toen Engelbert Humperdinck opnieuw werd ingehaald als hoofdact.

Vorig jaar werd het festival heel anders aangepakt. Het werd een programma voor de hele familie, Summer Swing, met drie podia en met een hele rits artiesten, van K3 tot Urbanus, van Filip Kowlier tot Bart Kaëll, van Clouseau tot Level 42. Om rendabel te zijn, moesten er 30.000 bezoekers opdagen. Het werden er maar 17.000, enkele duizenden gratis kaarten nog meegerekend.

Lees de volledige reactie van Chokri Mahassine vandaag in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer