Anna Wintour onthult de geheimen van haar succes

© ’

Vogue- hoofdredactrice Anna Wintour is een van de succesvolste in de media ter wereld. Dat bezorgde haar een hoofdstuk in ‘Winners: And How They Succeed’, het nieuwe boek van de Britse journalist Alastair Campbell. Daarin legt het 65-jarige icoon uit hoe ze het beste uit haar carrière haalde.

vwh

De Britse Anna Wintour mag zich sinds 1988 de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue noemen. Wij kennen haar sindsdien als een fashionista die zelden lacht, altijd dezelfde snit vraagt bij de kapper en steeds een zonnebril draagt. Maar waarom is net zij zo succesvol? In het boek onthult ze haar strategieën voor een functie aan de top en de Engelse krant The Sunday Times kon een exemplaar inkijken.

Hoe gaat Anna Wintour om met tegenslag?

‘Iedereen zou minstens een keer in zijn carrière moeten ontslagen worden om te beseffen dat perfectie niet bestaat. Tegenslagen zijn belangrijk, want dat is de realiteit van het leven’, zegt ze. Wintour is zelf ooit onslagen bij Harper’s Bazaar. Ze werkte er negen maanden.

Waarom ziet ze er altijd zelfzeker uit?

Omdat ze soms doet alsof ze veel zelfvertrouwen heeft, ook al is het op dat moment niet het geval. ‘Het is duidelijker voor iedereen. De meeste mensen liegen, maak snelle beslissingen op een vastberaden manier.’

Hoe gedraagt ze zich tegenover haar werknemers?

Ze is goed georganiseerd en controleert de mensen die voor haar werken zelden. ‘Mensen werken beter als ze zichzelf verantwoordelijk voelen’, klinkt het. Vroeg opstaan is volgens Anna Wintour een goed plan als je iets wil bereiken. Wanneer rolt zij uit bed?

Om vijf uur ’s morgens.

Wat doet de hoofdredactrice in het weekend? Allesbehalve werken om zich zo op te laden voor een nieuwe, drukke week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer