The Guardian alweer vol lof over Gent

© Dodi

The Guardian heeft het wel voor Gent. De Britse krant plaatst de Arteveldestad nogmaals in de schijnwerpers, deze keer in een lijstje met alternatieve stadsbestemmingen in Europa.

edm

Gent prijkt in het lijstje naar onder meer Rotterdam, Lyon, Porto, Götenborg en Turijn. Journalist Will Coldwell raadt een tripje naar Gent aan omdat je er naast het oude stadscentrum ook een levendige creatieve scene aantreft. ‘Ghent keeps it real, terwijl Brugge soms kan aanvoelen als een toeristische speelgoedstad’, aldus Coldwell.

Hij raadt lezers onder andere een bezoek aan co-workingspace Bar Buro, Bar Bidon en JEF (het restaurant van Jason Blanckaert) aan, terwijl als verblijfplaats het nieuwe Backstay Hostel in de Vooruit wordt getipt (dat niet toevallig ook een kamer heeft die werd genoemd naar The Guardian).

Uiteraard vergeet Coldwell de Gentse Feesten niet te vermelden, al is volgens hem de stad net zo mooi tijdens de winterperiode, bijvoorbeeld in november wanneer de Zesdaagse van Gent plaatsvindt. Het volledige artikel leest u op de website van The Guardian.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer