© HBVL

Gemeente waarschuwt voor malafide Duits reclamebedrijf

Het gemeentebestuur van Geetbets waarschuwt voor een Duits bedrijf dat bedrieglijke brieven verspreidt. De brief wekt de indruk dat het om een vraag om inlichtingen van een officiële instantie gaat, maar wie gunstig reageert, gaat in feite een duur contract aan. De gemeente was zelf ook het doelwit van de poging tot bedrog.

Luc Weyens

De brief komt van een bedrijf met als naam Tele Verzeichnis Verlag GMBH uit Hamburg in Duitsland. Onderwerp van de brief is ‘bijwerking van uw bedrijfsgegevens’. TVV is een onderneming is, maar de opmaak en het woordgebruik - ‘ondernemingsportaal België’ – wekken de indruk dat het bericht uitgaat van de Belgische overheid of een andere officiële Belgische instantie.

In de brief wordt gevraagd je gegevens aan te vullen/ te verbeteren en de brief vervolgens terug te sturen. Alleen in de kleine lettertjes staat dat je zo een contract van € 987 per jaar voor een periode van drie jaren aangaat, contract dat automatisch wordt verlengd. Deel dus zeker geen persoonlijke gegevens mee en onderteken de brief niet. Het gemeentebestuur was zelf ook het doelwit van het bedrog. In het gemeentehuis kwam ook zo’n brief toe.

Aangeboden door onze partners