© BELGA

Alison Van Uytvanck niet op hoofdtabel in Monterrey

Alison Van Uytvanck (WTA-104) heeft zich niet op de hoofdtabel van het met 500.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey kunnen plaatsen. In de tweede kwalificatieronde moest de 20-jarige Vlaams-Brabantse zondag een 6-2, 7-5 nederlaag slikken tegen de Oekraïnse Kateryna Bondarenko (WTA-177). Van Uytvanck was achtste reekshoofd in de kwalificaties.

Yanina Wickmayer (WTA-85) is zo de enige Belgische op de hoofdtabel. Zij staat in de eerste ronde meteen voor een zware opdracht. Met de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-37) krijgt ze het vierde reekshoofd voorgeschoteld. Bacsinszky bewees zaterdag nog in topvorm te zijn door het WTA-toernooi van Acapulco (250.000 dollar) te winnen.

Wickmayer en Bacsinszky, allebei 25 jaar oud, stonden vijf keer eerder tegenover elkaar, telkens op hardcourt, ook de ondergrond in Monterrey. De Zwitserse leidt in de onderlinge confrontaties met 3-2 en won bovendien het jongste duel, in augustus 2014 in de kwalificaties in New Haven (6-1, 6-4).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer