© Photo News

Sterke tweede helft levert Malinwa drie punten op

KV Mechelen blijkt in februari onverslaanbaar. Malinwa boekte tegen Zulte Waregem een 2-3 zege en sluit de maand af zonder nederlaag.

De bezoekers kwamen het vinnigst uit de kleedkamer, maar liepen na vijf minuten op een tegengoal. Onur Kaya schilderde de bal op het hoofd van Ghislain Gimbert, die de 1-0 tegen de netten knikte via een Mechels been. Malinwa liet niet begaan en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Soufiane Hanni ging niet ver naast en Sammy Bossut moest alert uitkomen, alvorens opnieuw Hanni gevaarlijk kon zijn.

In de zeventiende minuut kreeg KV Mechelen dan toch waar het recht op had. Hanni kreeg alle ruimte en haalde van ver buiten de zestien snoeihard uit. Bossut kwam een pink tekort en de bal verdween in doel: 1-1. Jens Naessens had op het halfuur kunnen scoren tegen zijn ex-club. Zijn kopbal miste echter doel. Op slag van rust scoorde Zulte Waregem weer uit het niets. Opnieuw Kaya met de assist en Formose Mendy kopte de 2-1 binnen. Meteen daarna kreeg Naessens een grote kans, maar zijn schot werd gestopt door Bossut.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Zulte Waregem

KV Mechelen

Verdier is Mechelse held

Na rust was het aanvankelijk Zulte Waregem dat het best voor de dag kwam. De ingevallen Karim Rossi kon tot drie keer dreigen maar hij kreeg het leer niet voorbij Wouter Biebauw. Dat brak de West-Vlamingen zuur op. Op het uur knikte Seth De Witte een corner van Tim Matthys tegen de netten: 2-2.

Naessens miste alweer een goede kans en moest een kwartier voor tijd naar de kant. Nicolas Verdier stond amper op het veld of hij mocht al alleen op Bossut af na een doorgekopte bal van Dalibor Veselinovic. Verdier faalde niet en zette KV Mechelen op een 2-3 voorsprong. Een minuut laten kon de ook al ingevallen Rafal Wolski de match beslissen maar Bossut redde de meubelen voor Zulte Waregem. De thuisploeg kreeg niets meer voor elkaar en Bossut redde ook nog knap op een schot van Veselinovic.

Opvallend: KV Mechelen verloor in februari geen enkele keer. Het won zijn laatste twee wedstrijden, tegen Zulte Waregem en Lierse. Daarvoor speelde het twee keer gelijk, tegen Anderlecht en Charleroi. Malinwa staat zo op een veilige negende plaats.

Belangrijkste fases:

5’ GOAL. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, maar de eerste kans voor de thuisploeg is meteen raak. Kaya schildert de bal, na een kortgenomen hoekschop, op het hoofd van Gimbert.

8’ Hanni trapt van ver op doel. Zijn schot gaat niet zo ver over. Al zat Bossut er wel goed bij.

17’ GOAL. Hanni krijgt veel tijd om aan te leggen. Hij kruist de bal naar de verste hoek en Bossut ziet het laag schot te laat komen.

23’ De bezoekers spelen de bal goed rond en vanop de achterlijn komt de bal bij De Petter, die de hoek maar voor het uitkiezen heeft. Hij trapt echter recht op Bossut. Hier zat meer in voor de bezoekers.

29’ Hanni haalt opnieuw de achterlijn en kan voorzetten. Naessens kopt de bal een half metertje naast.

41’ Veselinovic klimt het hoogst bij een voorzet vanop rechts van Matthijs. Bossut gaat goed plat.

43’ GOAL. Je kan het moeilijk verdiend noemen, maar bij een heel knappe vrije trap van Kaya duikt Mendy de bal aan de tweede paal voorbij Biebauw.

56’ Rossi wordt door de buitenspelval geloodst. Snel is Rossi niet met de bal aan de voet. Na het uitkappen van de verdediger plaatst hij de bal een tweetal meter naast.

60’ GOAL. KV Mechelen was in de tweede helft nergens, maar bij de eerste hoekschop van Matthijs kopt De Witte de bal voorbij Bossut.

65’ Kosanovic zwiept de bal voor doel. Naessens kopt in de handen van Bossut.

77’ GOAL. Veselinovic verlengt de bal met het hoofd en Verdier, nog maar net op het veld, trapt de bal voorbij Bossut!

78’ Wolski kan alleen richting doel en de wedstrijd helemaal beslissen, maar Bossut houdt zijn ploeg in de wedstrijd.

92’ Veselinovic duikt nog eens de zestien in. Vanuit een scherpe hoek trapt hij op de voeten van Bossut, die zich enorm boos maakt op zijn verdediging.