© pn

© EPA

thumbnail: null

PRIMERA DIVISION. Real Madrid verliest kostbare punten tegen Villareal, Barcelona nadert

Op de 25e speeldag in de Primera Division is Real niet verder geraakt dan een 1-1 tegen Villareal. Ronaldo opende de score vanop de stip, maar Villareal maakte alsnog gelijk. Barcelona nadert zo tot op twee punten. De Catalanen wonnen met 1-3 van Granada en had dat vooral te danken aan Luis Suarez. Rayo Vallecano won met 4-2 van Levante dankzij vier goals van Alberto Bueno.

vtvn

Real Madrid begon in zijn gekende stijl aan de wedstrijd tegen Villareal, met veel druk naar voor. Die druk resulteerde echter niet in een doelpunt, waardoor het 0-0 bleef aan de rust Villareal beperkte zich niet tot verdedigen, en kreeg al na 14 minuten een grote kans op de 0-1. Casillas redde met een goede save de meubelen voor Real. Meteen na de rust was daar toch de 1-0 voor Real. Ronaldo werd duidelijk foutief gestopt in de zestien door Bailly, penalty! CR7 zette zich zelf achter de bal, stuurde de doelman de verkeerde richting uit en scoorde de 1-0. Zijn dertigste doelpunt dit seizoen al.

Real kon de voorsprong niet verdubbelen, en tien minuten later stond Villareal zowaar op gelijke hoogte. Moreno kreeg de bal na een goede aanval, twijfelde niet en trapte het leer mooi in de hoek voorbij Casillas. In de slotfase kregen beide ploegen nog grote kansen op de winning goal, maar het bleef bij die 1-1. Daardoor nadert Barcelona tot op twee punten.

Barcelona wint

Nog voor het halfuur opende Barcelona de score. Granada kreeg een bal van Suarez niet weg en de inlopende Ivan Rakitic zette de score op 0-1. Vlak na rust dikte Suarez zelf de score aan tot 0-2. Granada deed vrijwel meteen iets terug. Marc Bartra maakte een fout in de zestien en Fran Rico zette de penalty om: 1-2. Lionel Messi stelde met zijn 27e goal van het seizoen de drie punten echter zeker door er twintig minuten voor tijd 1-3 van te maken, op aangeven van alweer Suarez.

In de stand komt Barcelona tot op twee punten van leider Real Madrid. De Koninklijke speelt zondag thuis tegen Villarreal.

Alberto Bueno beleefde een unieke avond voor Rayo Vallecano. Hij scoorde alle vier de goals in de 4-2 zege tegen Levante en deed dat in amper 15 minuten. Een prestatie die pas voor het eerst sinds 1995 voorviel. Het was ook de eerste keer sinds 1990 dat al na 38 minuten één speler vier keer scoorde in de Primera Division. Bueno is daarnaast de eerste speler van Rayo Vallecano die vier keer scoorde in een match en de eerste speler sinds Cristiano Ronaldo op 27 januari 2013 die een perfecte hattrick scoorde (in een helft met links, rechts en kop).

Uitslagen:

Vrijdag

Espanyol - Cordoba 1-0

Zaterdag

Granada - Barcelona 1-3Vallecano - Levante 4-2Almeria - Deportivo 0-0Malaga - Getafe 3-2

Zondag

Valencia - Sociedad 2-0Eibar - Bilbao 0-1Sevilla - Atlético 0-0Real - Villarreal 1-1