Direct naar artikelinhoud

Weg naar Val Thorens weer vrij na verplaatsing rotsblok

Wintersporters kunnen weer naar de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires. De weg (RD117) naar het skigebied Les Trois Vallées was vandaag geblokkeerd door een groot rotsblok, dat van een berg was gevallen.

Het rotsblok op een doorgaande weg van en naar het Franse skigebied Les Trois Vallées

Het verkeer is nog wel ontregeld. Volgens de regio Savoie staat er een file van ongeveer 30 kilometer vanuit Chambéry. Waarschijnlijk komen mensen dus pas in de loop van de nacht aan. Voor de zekerheid hebben de autoriteiten onderweg een paar opvangplekken ingericht.

De Franse verkeersdienst adviseert automobilisten pas morgen in het gebied te arriveren en vooralsnog rond Grenoble, Lyon en Chambéry te blijven. Veel Nederlanders brengen in dit gebied hun vakantie door.

Foto's van en selfies bij het enorme rotsblok werden massaal rondgetwitterd. 'Rotsblok blokkeert weg terug naar huis. Extra skidag in Val Thorens. Balen ;-)', schreef iemand op Twitter.

Twitter bericht wordt geladen...

Lopend berg af

Eerder vandaag werd een omleidingsroute ingesteld. Maar die was om de beurt open voor aankomend en vertrekkend verkeer. Bussen mochten er niet rijden.

Ooggetuigen en media ter plaatse meldden dat veel gestrande toeristen het zat waren en lopend afdaalden naar Moutiers, om daar alsnog hun weg te vervolgen. Ze liepen de berg af met kinderen en koffers, aldus de VerkeersInformatieDienst.

Het was door het vakantieverkeer toch al een drukke zaterdag in Frankrijk. Veel Nederlanders keren dit weekend weer terug van hun piste-avonturen, maar ook gaan er nog mensen die kant op. In Frankrijk was het druk rond Lyon, in Duitsland bij München. Ook bij de grensovergangen in Oostenrijk was er vertraging.