Great Old legt rode lantaarn over de knie

Antwerp heeft dan toch de tweede thuiszege van het seizoen te pakken. De Great Old hoefde daarvoor zelfs niet eens echt door te duwen. Twee puike combinaties en evenveel goals, van Khiter net voor en van Güvenç even na de rust, leken snel over winst en verlies te zullen beslissen, maar de Brabanders maakten het nog even spannend. Omolo legde dan toch de 3-1 in het netje.

mce

Antwerpcoach Richard Stricker kon voor het eerst dit seizoen beschikken over Maël Lépicier, die zo meteen de de jongste weken soms krasselende Diakité naar de dug-out verwees. Ook Di Lallo en Carvalho Dos Santos kwamen na weken bankzitten nog eens aan de aftrap. De Decker startte op de bank.

Weinig boeiends op de Bosuil, waar Antwerp tegen Woluwe-Zaventem op zoek ging naar de tweede thuiszege van het seizoen. De bezoekers hadden eerst nog de beste kans, maar Geerts profiteerde niet want trapte een gat in de lucht. Maar ook Antwerp blonk uit in onzuiverheid, hoewel Güvenç zo rond het halfuur de 1-0 maar net naast knalde. Owusu kreeg zowaar nog een betere mogelijkheid, maar de spits kon zijn stormloop op Coenen niet afronden. Maar Antwerp bleef toch wel de betere combinaties – als die er al waren - op de mat leggen, zodat Khiter nog voor de koffie loepzuiver kon afwerken: 1-0.

Na de rust ging de Great Old snel op zoek naar de 2-0 – Deurne-Noord wist dat het anders nog stevig bibberen zou worden -, maar Khiter zag zijn schot in hoekschop belanden. Andermaal Owusu ging de mist in in de Brabantse grote rechthoek. Toch wist Güvenç een tweede mooie Antwerpse combinatie af te ronden: 2-0. Alweer Owusu verzuimde Woluwe-Zaventem twintig minuten voor affluiten helemaal te kelen. En beven, dat werd het dus toch nog even voor Antwerp, dat Woluwe-Zaventem de 2-1 nog cadeau deed. Gelukkig voor Deurne-Noord nam Omolo elke twijfel weg. De Decker vierde nog zijn rentree.

Aan de aftrap

Scheidsrechter: Bram Van Driessche.

Toeschouwers: 1.897.

ANTWERP: Boeckx – Dom, De Roeck, Lépicier, Vansteenkiste – Carvalho Dos Santos (85’ De Decker), Omolo, Di Lallo (88’ Diakité), Güvenç - Khiter, Owusu.

WOLUWE-ZAVENTEM: Coenen – Nwadikwa, Van Ongeval, Dessaer, Essikal – Charlier (70’ Muzembo), Van Den Heuvel (63’ Lorenzon), Dehond (77’ Dheur), Weynants – Geerts, Benlouafi.

Doelpunten: 44’ Khiter 1-0, 61’ Güvenç 2-0, 78’ Lorenzon 2-1, 81’ Omolo 3-1.

Gele kaarten: Muzembo.

Rode kaarten: geen.