© BELGA

Waasland-Beveren geeft overwinning helemaal uit handen

Waasland-Beveren blijft met een slecht gevoel achter na het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen. De Waaslanders gingen de rust in met een dubbele voorsprong, maar gaven de goede uitgangspositie nog helemaal uit handen. Door dit gelijkspel nadert Waasland-Beveren wel op Cercle Brugge, maar staat het wel nog steeds voorlaatst. KV Mechelen staat twaalfde. Bekijk vanaf 23u de videosamenvattingen op Sportwereld.be!

jtp

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Waasland-Beveren. Na een kwartier kwam de thuis, dat tot dan ook duidelijk de betere ploeg was, op een 1-0 voorsprong via goalgetter Renaud Emond. Die profiteerde optimaal van een rommelige fase voor het doel van Mechelen-doelman Biebauw en duwde de 1-0 tegen de netten.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

KV Mechelen kon daar in de eerste helft weinig tegenover zetten. Het probeerde wel, maar kwam weinig voor het doel van Steppe. Vijf minuten voor de rust kreeg Waasland-Beveren een lichte penalty nadat Maric over de grijpgrage armen van Biebauw struikelde. Emond verdubbelde de voorsprong voor Waasland-Beveren, zijn tiende doelpunt al dit seizoen. Waasland-Beveren ging rusten met een geruststellende en deugddoende 2-0 voorsprong

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

KV Mechelen

KV Mechelen-trainer Jankovic greep in aan de rust en bracht met een dubbele wissel Paulussen en Veselinovic in. Die laatste zorgde meteen voor het verschil en kopte vijf minuten na de rust de aansluitingstreffer in doel. De verdediging van Waasland-Beveren was de boomlange Serviër helemaal uit het oog verloren bij een voorzet, waardoor Veselinovic helemaal vrijstaand de 2-1 kon binnenkoppen.

Waasland-Beveren begon wat te twijfelen, en een kwartier voor tijd was de voorsprong van de thuisploeg verleden tijd. Op een vrije trap werd opnieuw niet verdedigd op een speler van KV Mechelen. Dit keer was het Seth De Witte die, helemaal vrijstaand de 2-2 binnentrapte. Mechelen voetbalde nu op een wolk, maar een derde goal kwam er niet meer. In het slot kreeg de counterende Cissé nog een grote kans, maar die liep tegen Veselinovic aan... Mechelen vergroot de voorsprong op Moeskroen-Peruwelz en staat twaalfde, Waasland-Beveren blijft op de voorlaatste plaats.

Opmerkelijk:

Waasland-Beveren leek lange tijd op weg naar de drie punten, en de eerste thuisoverwinning sinds 29 november (!), maar daar stak KV Mechelen een stokje voor. Enkel Cercle Brugge (zeven verliesmatchen) doet slechter thuis, Waasland-Beveren verloor al zesmaal en speelde twee duels gelijk.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

15’ - Daar is het openingsdoelpunt. Emond staat op de goede plek en kan de bal binnen frommelen.

38’ - Maric tikt de bal langs Biebauw en gaat dan gemakkelijk neer over de armen van de doelman. Een lichte overtreding maar de bal gaat op de stip en geel voor de doelman. Emond zet zich achter de bal en faalt niet. 2-0 voor de thuisploeg.

50’ - Claes heeft ruimte en kan voorzetten. Veselinovic staat moederziel alleen en verschalkt Steppe met een kopbal.

62’ - Een voorzet van Maric komt bijna tot bij Wilmet. Biebauw en Bateau weten even niet goed wat doen en werken de bal bijna in eigen doel.

73’ - Daar is de gelijkmaker dan plots. De Witte neemt een vrije trap in één keer op de slof en verschalkt Steppe.