Tramverkeer in Antwerpen hele ochtend grondig verstoord

Het tramverkeer in Antwerpen heeft zaterdag vanaf 6 uur aanzienlijke hinder ondervonden door een stroomstoring. Het premetroverkeer kwam na verloop van tijd stil te liggen. De Lijn legde pendelbussen in om ‘aanzienlijke aantallen’ passagiers tussen de twee Schelde-oevers te vervoeren. Rond 13.30 uur waren de problemen opgelost.

hrt

Volgens Eva De Wolf, woordvoerster van De Lijn Antwerpen, was er sinds ‘s ochtends een tekort aan stroom. ‘Een tijdje hebben de premetro’s nog op noodverlichting gereden, maar op de duur was er helemaal te weinig stroom en is er omstreeks half 8 beslist om de stations te sluiten, waarbij iedereen naar buiten is geleid.’

De Lijn heeft daarop een aantal maatregelen genomen. ‘Bovengronds konden de stellen nog wel rijden. We hebben de trams dan ook afgeleid naar andere trajecten met haltes die wel bediend konden worden. Tussen de linker- en de rechteroever van de Schelde hebben we pendelbussen ingelegd, die aanzienlijke aantallen passagiers hebben vervoerd.’ Dat bracht ook vertraging met zich mee. Even was er tussen de haltes Sportpaleis en Plantin wel nog verkeer mogelijk, maar al snel lag ook dat verkeer opnieuw stil.

Volgens De Wolf waren er zowel problemen met de stroomtoevoer van Eandis als eigen storingen. Bij Eandis bevestigt men: ‘Omstreeks 5.50 uur heeft zich een kabelstoring voorgedaan in het centrum van Antwerpen ter hoogte van het Century-center. Daardoor is er een elektriciteitspost tijdelijk buiten dienst komen staan, met als gevolg dat een aantal klanten, waaronder het premetronet, zonder voeding zaten’, zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch. “Tegen 8.00 uur was op het niveau van Eandis het probleem opgelost, nadat we de elektriciteit van op andere plaatsten doorgeschakeld hebben.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.