© GMAX

Wegen van Saif Rubie en Antwerp scheiden

Spelermakelaar Saïf Rubie stapt uit R. Antwerp FC. Dat bevestigen zowel Rubie als de algemeen directeur van de Antwerpse tweedeklasser, Luc Van Thillo. De club had nog een schuld uitstaan bij Saïf Rubie. Of die met het vertrek van de spelersmakelaar betaald is wordt bevestigd noch ontkend.

PVDP

“Ik kan bevestigen dat ik niet langer deel uit maak van het consortium van R. Antwerp FC”, schreef de Engelse makelaar Saif Rubie zaterdagvoormiddag op Twitter. “Ik wens de club al het beste en veel geluk. Ik hoop dat er een ommekeer kan worden ingezet en de club correct wordt geleid.”

“De volgende stap is contact opnemen met de overige schuldeisers met de bedoeling om ook met hen een regeling te treffen”, zegt Luc Van Thillo. Dat staat ook op de website van R. Antwerp FC te lezen. “De bedoeling bestaat erin om, op zo kort mogelijke termijn, de financiële toestand en de structuur van RAFC in alle opzichten te saneren, om op die manier het behalen van de licentie voor tweede nationale afdeling voor volgend voetbalseizoen veilig te stellen en - bevrijd van de lasten uit het verleden - een nieuwe beloftevolle toekomst voor de oudste voetbalclub van het land mogelijk te maken”, klinkt het daar.

Nog volgens dat bericht heeft Saïf Rubie een akkoord met de hoofdaandeelhouders van RAFCM. Maar clubvoorzitter Jan Michel zei, kort voor het bericht op de website werd geplaatst, niet op de hoogte te zijn van een akkoord. “Als Rubie een overeenkomst wil maken zal dat met RAFCM moeten gebeuren waar ik deel van uitmaak. En ik ben van zo een deal niet op de hoogte”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rubie werd in mei 2013 officieel door Antwerp voorgesteld als nieuwe investeerder.