thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

EREDIVISIE. Ajax onderuit, Feyenoord wint door Belgische own goal

Op de 20e speeldag in de Eredivisie heeft Ajax dure punten laten liggen. De Amsterdammers gingen met 1-0 onderuit op het veld van Vitesse. Uros Djurdjevic scoorde vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze nederlaag kijkt Ajax al tegen een achterstand van negen punten op leider PSV aan.

vtvn

Feyenoord hield de drie punten thuis. Het won met 2-1 van ADO Den Haag en blijft zo derde in de stand. Lex Immers zette de Rotterdammers al na tien minuten 1-0 voor. In de 20e minuut maakte onze landgenoot Timothy Derijck een knullige own goal, wat de stand op 2-0 bracht. Na rust scoorde Mike van Duinen de 2-1 maar verder kwam ADO niet.

PSV met de schrik vrij

PSV kwam met de schrik vrij tegen Willem II. De Eindhovenaars keken tot minuut 83 tegen een 0-1 achterstand aan, maar scoorde daarna nog tweemaal. Na een halfuur spelen kwam Willem II, met drie Belgen op het veld, op voorsprong op het veld van PSV. Stijn Wuytens bereikte Braber, die er meteen 0-1 van maakte. Willem II, dat elfde staat in de Eredivisie, mocht lange tijd dromen van een stunt tegen de Eindhovenaars.

Een kwartier voor tijd kreeg PSV echter een penalty, maar Depay miste vanop de stip de aansluiting. Zes minuten voor tijd scoorde Locadia dan toch de gelijkmaker, drie minuten later maakte Depay zijn penaltymisser goed met de 2-1 winning goal. Naast Stijn Wuytens maakte ook Dries Wuytens de 90 minuten vol. Haemhouts werd in de slotfase gewisseld, doelman Meul bleef op de bank bij Willem II.

Subtopper Heerenveen niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel bij rode lantaarn Dordrecht. Daardoor kan de ploeg uit Friesland de voeling met de top zes verliezen. Bij Heerenveen stond Stefano Marzo 90 minuten op het veld, net als Marvin Peersman en Funso Ojo bij Dordrecht.

Uitslagen:

Vrijdag

Dordrecht - Heerenveen 0-0

Zaterdag

PSV - Willem II 2-1Excelsior - NAC 0-0Groningen - Go Ahead Eagles 2-0Twente - Cambuur 2-1