Twaalf jaar cel voor driedaagse foltering van vriendin

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 43-jarige man uit Antwerpen vrijdag veroordeeld tot twaalf jaar cel, omdat hij zijn vriendin gedurende drie dagen gefolterd had.

De rechters noemden de feiten sadistisch, pervers en verwerpelijk. Hij kreeg drie jaar meer dan wat het openbaar ministerie geëist had. De gevorderde terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank werd evenwel niet uitgesproken.

Het slachtoffer kent de beklaagde sinds eind 2010 en had sindsdien geregeld seks met hem. Hij was op 13 februari 2014 langs gekomen en ze hadden ruzie gekregen. Hij verweet haar onder meer dat ze geen echte relatie met hem wilde.

De beklaagde sloeg haar, bonkte haar met het hoofd tegen de muur en haalde een mes over haar keel. Ze verloor het bewustzijn en werd vastgebonden wakker. De twee volgende dagen werd ze herhaaldelijk geslagen, gestampt en verkracht. Hij nam ook foto’s van het gewonde en doodsbange slachtoffer.

Op 15 februari kwam haar moeder langs, omdat ze zich zorgen maakte. Ze trof een ravage aan in het appartement, met overal bloed. Haar dochter had een hersenbloeding, een klaplong, een gebroken neus, een snijwonde in de hals, een afgebroken tand en tal van kneuzingen. Ze werd in levensgevaar opgenomen in het ziekenhuis en was vier maanden arbeidsongeschikt. Ze zal voor de rest van haar leven de gevolgen van het geweld dragen.

De beklaagde ontkende eerst dat hij haar zo had toegetakeld, maar ging op zitting schoorvoetend tot bekentenissen over. De verkrachting bleef hij betwisten. De veertiger werd al twee keer veroordeeld voor partnergeweld. Het meest recente vonnis dateert zelfs van amper zes weken voor de huidige feiten. Hij moet het slachtoffer een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen