Direct naar artikelinhoud

Dagbladen pakken groots uit met kaping bij de NOS

De dagbladen besteden vandaag ruim aandacht aan de negentienjarige man die donderdagavond binnen wist te komen bij de NOS op het Mediapark in Hilversum. Hij deed dat, naar later bleek, met een nepwapen.

De cover van de Telegraaf.Beeld Telegraaf

De Telegraaf kopt groot 'Journaal gekaapt', maar schrijft vooral over zorgen over de beveiliging van het Media Park. Die is volgens de krant 'een lachertje'. Na de moord op Pim Fortuyn, in mei 2002, werd de controle strenger, maar naarmate de jaren verstrijken is de beveiliging flink teruggeschroefd.

Ook de Volkskrant heeft 'Journaal gekaapt' op de voorpagina staan. De krant citeert de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes, die op een persconferentie donderdag zei dat de beveiliging op het Media Park niet in orde is.

Beveiliging opgeschroefd
Volgens het AD was de beveiliging daar juist opgeschroefd sinds de aanslagen in Parijs begin deze maand. Zo wordt er vaker gefouilleerd door agenten. Toch had de NOS van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding te horen gekregen dat de omroep zich geen zorgen hoefde te maken.

Nrc.next kiest voor een foto van het beeld dat donderdag vanaf 20.00 uur geruime tijd te zien was: Even geduld a.u.b.. Onderschrift bij de foto op de voorpagina is 'In verband met het nieuws: geen Journaal'.

Onder meer de Volkskrant en De Telegraaf hebben foto's geplaatst waarop de verdachte en één of meer leden van het overvalteam herkenbaar in beeld zijn. De website politie.nl zette juist een foto online waarop een politieman te zien is met een balkje over zijn gezicht.

In vergelijking met de meeste andere dagbladen, bericht Trouw bescheiden over het incident. Geen grote kop en foto op de voorpagina, maar een klein artikel waarin de avond is samengevat. Verderop in de krant is de dialoog tussen de gegijzelde portier en de gijzelnemer te lezen.

De cover van de Volkskrant.Beeld Volkskrant