Direct naar artikelinhoud

Van Praag: Maximaal vier jaar voorzitter FIFA

Michael van Praag wil niet langer dan vier jaar voorzitter zijn van wereldvoetbalbond FIFA. Dat zei de voorzitter van de KNVB vandaag in Amsterdam. Van Praag stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap en wil de Zwitser Sepp Blatter opvolgen. Hij kiest bewust voor één termijn. 'Ik wil mijn tijd op het hoofdkantoor volledig benutten', zei hij.

Van Praag: Maximaal vier jaar voorzitter FIFA

Van Praag zei dat hij de steun heeft van zes landen. De nationale bonden van België, Zweden, Schotland, Roemenië en de Faeröer Eilanden steunen de nominatie van de Nederlander, evenals uiteraard de Nederlandse bond KNVB. Hij heeft er minimaal vijf nodig om zich officieel kandidaat te kunnen stellen. De verkiezing is op 29 mei.

Maar liefst 209 nationale bonden stemmen op 29 mei voor een nieuwe voorzitter van de FIFA. Behalve Blatter en Van Praag hebben ook Jérôme Champagne, David Ginola, Ali bin Al-Hussein en Luis Figo aangekondigd zich kandidaat te stellen. Het is onbekend of alle kandidaten voor donderdag de noodzakelijke steun van vijf nationale bonden kunnen overleggen.