Account
Logo
Zoeken
8 °C

Beunhaas-advertentie op WâldNet was smaad

ma 26 januari 2015, 13.45 uur

LEEUWARDEN - Onder de kop 'Slachtoffers beunhaas gezocht' plaatste een 44-jarige inwoner van Oudwoude in oktober een advertentie op WâldNet, in de rubriek Vraag en Aanbod. In de advertentie noemde de Oudwoudster met naam en toenaam een plaatsgenoot die een reparatie aan zijn auto had gedaan. Die reparatie was duidelijk niet naar tevredenheid verricht. In de WâldNet-advertentie gaf de Oudwoudster aan dat hij op zoek was naar andere mensen die ook door de monteur zouden zijn benadeeld. Want door die eerste reparatie, die hem (zwart) 160 euro had gekost, zou de Oudwoudster pas echt op kosten zijn gejaagd.

Het was volgens hem het begin geweest van nog veel meer reparaties. Aan het eind van het liedje was hij volgens zijn zeggen ruim 2300 euro kwijt. Maar daar stopte het niet. De dorpsgenoot deed aangifte, hij vond dat zijn naam en goede eer was aangetast door de advertentie op WâldNet. En dus zat de Oudwoudster maandag in het stoeltje tegenover de politierechter. Hij zei dat het plaatsen van de advertentie 'een wanhoopsdaad' was geweest. Hij zou meerdere pogingen hebben ondernomen om met de monteur in contact te komen, zonder resultaat.

Hij had zelfs geprobeerd de Rijdende Rechter in te schakelen, en het consumentenprogramma Radar. Daar wilde men de Oudwoudster niet helpen. 'Ze zeiden, u bent met een beunhaas in zee gegaan', zei de man. De wijkagent adviseerde om een civiele procedure aan te spannen, maar daar had hij het geld niet voor. 'Een advocaat wil al een voorschot van 500 euro. Dat heb ik niet', aldus de Oudwoudster. Via de advertentie op WâldNet wilde hij andere gedupeerden om zich heen verzamelen. 'Ik dacht, dan gaan we samen naar de rechter'. Het had allemaal niet zo gehoeven en ook niet gemoeten, wist hij. 'Als hij zijn excuses maar had aangeboden, dan had ik er zand over gedaan', zei de Oudwoudster.

Zijn dorpsgenoot was door de advertentie behoorlijk van streek geraakt. Hij werd er op aangesproken en hij dreigde volgens een vertegenwoordiger van Slachtofferhulp zelfs zijn baan als monteur kwijt te raken. 'Hij had het Spaans benauwd', zei de man van Slachtofferhulp. De monteur had een schadevergoeding van ruim 1800 euro ingediend. De rechter vond de claim te ingewikkeld voor behandeling in een strafproces. Als de man alsnog financiële genoegdoening wil, dan zal hij naar de civiele rechter moeten stappen. De rechter veroordeelde de Oudwoudster wegens smaad tot een voorwaardelijke celstraf van een week. De man liep in een proeftijd. Van een oude voorwaardelijke celstraf van een maand zette de rechter de helft om in een werkstraf van 30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost