Direct naar artikelinhoud

Verslaggever moord aanklager verlaat Argentinië

Uit angst dat hem eenzelfde lot staat te wachten als de vermoorde openbare aanklager Alberto Nisman, heeft de Argentijnse journalist Damian Pachter het land verlaten. Hij publiceerde als eerste over de verdachte omstandigheden rond de dood van de aanklager.

Argentijnen demonstreren tegen de regering, die de dood van aanklager Alberto Nisman in eerste instantie afdeed als zelfmoord.

Volgens de lokale nieuwsgroep Foro de Periodismo werd de journalist van de Engelstalige krant Buenos Aires Herald gevolgd door onbekenden en had hij het gevoel dat zijn veiligheid in gevaar was. De krant zelf zegt niet op de hoogte te zijn gebracht van het overhaaste vertrek van hun werknemer. Pachter, een fervent twitteraar, heeft sinds 23 januari geen tweets meer op zijn account gepost.

Openbaar aanklager Nisman werd een week geleden dood gevonden in zijn woning met een pistool naast zich, een dag voordat hij een vernietigend rapport over de regering van president Cristina Fernandez zou publiceren. Zijn dood werd in eerste instantie afgedaan als zelfmoord, maar al snel bleken de omstandigheden wel degelijk verdacht.


Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook

Geselecteerd door de redactie