Direct naar artikelinhoud
Update

Files en wegafsluitingen door gladheid

De A12 is vannacht op verschillende plekken afgesloten geweest. De afsluitingen, gemeld door Rijkswaterstaat en de VerkeersInformatieDienst, waren het gevolg van meerdere ongelukken, die mogelijk door de gladheid zijn ontstaan. Inmiddels is de weg in beide richtingen weer vrij.

Files en wegafsluitingen door gladheid

De snelweg werd op het traject vanuit Utrecht richting Arnhem tussen Driebergen en Maarsbergen afgesloten. En ook in omgekeerde richting, tussen Veenendaal-West en Driebergen, waren de rijbanen gestremd. Verderop, ter hoogte van knooppunt Maanderbroek, was een omleiding ingesteld.

Waar de verkeershinder op de A12 voorbij is, is er tussen Heerenveen en Meppel nog wel sprake van vertraging. Tussen Steenwijk-Noord en Steenwijk is de weg afgesloten. En op de N14 tussen Leidschendam en Den Haag is een omleiding ingesteld in verband met schade aan het wegmeubilair. Hoe dit is ontstaan is onduidelijk.

Het KNMI waarschuwde voor zaterdagnacht voor gladheid door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten. Daarom was voor een groot deel van Nederland code geel afgekondigd.