Direct naar artikelinhoud

Geen bommen aan boord vliegtuigen Atlanta

Aan boord van de twee passagiersvliegtuigen die op de luchthaven van de Amerikaanse stad Atlanta zijn onderzocht, zijn geen explosieven gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het vliegveld verklaard.

Geen bommen aan boord vliegtuigen Atlanta

Het onderzoek volgde op bommeldingen, die door de autoriteiten 'geloofwaardig' werden geacht. Volgens Amerikaanse media werd op Twitter alarm geslagen. De toestellen landden onder begeleiding van de luchtmacht op Hartsfield Jackson International Airport, dat met 89 miljoen reizigers per jaar de drukste luchthaven ter wereld is. Daarna stapten passagiers veilig uit.

Noch in het toestel van Delta Air Lines, dat vanuit Portland kwam, noch in het toestel van Southwest Airlines, afkomstig van Milwaukee, werden vervolgens bommen gevonden. De FBI, die het onderzoek leidt, wilde niet zeggen waar de meldingen vandaan kwamen.

Het incident komt vijf dagen nadat bommeldingen werden gedaan rondom twee andere vluchten van Delta Air Lines. Een van de vliegtuigen vloog van San Francisco naar New York; het andere toestel ging van New York en had als eindbestemming Tel Aviv.

Passagiers verlaten het vliegtuig na de bommelding.

Lees ook

Geselecteerd door de redactie