Direct naar artikelinhoud

Spaanse loterij keert miljarden aan geldprijzen uit

In een wijk in Madrid die grotendeels bewoond wordt door de hogere middenklasse, is vandaag de jackpot gevallen van de Spaanse 'El Gordo' (de Vette) loterij. In totaal werd een bedrag van 2,5 miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd.

De trekking van de Spaanse kerstloterij 'El Gordo'.Beeld epa

Champagne vulde de straten van de winnende wijk in Madrid na de loterijtrekking. In de wijk werden meer dan honderd winnende loten verkocht, goed voor 400 duizend euro per stuk. De rest van de 2,5 miljard aan prijzengeld werd verdeeld over de andere winnaars in Spanje. In totaal konden bijna 25 duizend deelnemers aan de loterij zich rijk rekenen.

De traditionele Spaanse kerstloterij 'El Gordo' wordt, de naam zegt het al, de vetste loterij ter wereld genoemd. 'El Gordo' keert geen miljoenenbedragen uit, maar tienduizenden kleinere geldprijzen van maximaal 400 duizend euro.

Spanjaarden zitten jaarlijks aan de buis gekluisterd voor trekking tijdens een vier uur durend tv-programma. Spaanse scholieren lezen de winnende nummers op van de houten balletjes, die vervolgens gekoppeld worden aan een eveneens getrokken geldprijs.

Spaanse loterij keert miljarden aan geldprijzen uit
Beeld afp
Spaanse loterij keert miljarden aan geldprijzen uit
Beeld reuters