Direct naar artikelinhoud

The Interview scoort ongezien bijna perfecte 10 op IMDB

Komedie The Interview scoort ongezien een 9,9 op filmsite IMDB. Dat is hoger dan klassiekers als The Shawshank Redemption en The Godfather.

Een billboard met de filmposter in Venice, Californië.Beeld getty

Het mag onduidelijk zijn of Sony The Interview wel of niet uitbrengt, de komedie scoort inmiddels een 9.9 op filmsite IMDB. Ruim 25.000 mensen brachten hun stem uit. Zonder dat ze de film gezien hebben.

Met een zogenaamde 'user score' van 9,9 heeft The Interview een hoger cijfer dan klassiekers als The Shawshank Redemption en The Godfather (beide een 9,2). Omdat de film nog niet is verschenen staat The Interview niet in de top 250 van de site.

Critici, die de film wél hebben gezien, zijn minder gul dan de stemmers op IMDB. The Guardian omschrijft The Interview als 'imbeciel' en 'smakeloos maar vermakelijk'. Variety serveert 'm genadeloos af als 'een terroristische aanval... op komedie'.

Sony overweegt de komedie waarin Seth Rogen en James Franco op verzoek van de CIA een aanslag plegen op de leider van Noord-Korea, toch uit te brengen. Bijvoorbeeld niet in bioscopen maar op YouTube. Eerder zei het gehackte bedrijf dat het de film in z'n geheel terugtrok.

De hoge score die filmfans geven op IMDB lijkt een signaal tegen het terugtrekken van de film. Ze betuigen steun door de film ongezien een hoog cijfer toe te kennen. Eerder was de 9,9 zelfs een volle 10.

The Interview scoort ongezien bijna perfecte 10 op IMDB
Beeld IMDB