Politie MidLim raakt drone van 20.000 euro kwijt

De politie van de zone MidLim is haar drone kwijtgeraakt. Op vraag naar bijstand van de zone Lama werd de drone ingezet tijdens een interventie op het industrieterrein van Lanaken.

cn

“De drone kon nog de lucht worden ingelaten”, zegt Wim Dries, voorzitter van de politiezone MidLim. “Daar moet een storing gebeurd zijn. De agenten konden het toestel nog met het blote oog zien tot het uit zicht geraakte.” Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

De politie besloot al meteen om een nieuwe drone aan te kopen. “Zo’n toestel kost meer dan 20.000 euro”, gaat Dries verder. “Maar omdat het duidelijk om een technisch defect gaat, hebben we het toestel kunnen aankopen voor eenderde van de prijs. De nieuwe is nu ook uitgerust met gps-tracking zodat het gemakkelijker opgespoord kan worden.”

Enige korps

MidLim is het enige politiekorps dat uitgerust is met een drone. Het toestel wordt vooral ingezet als veiligheidsinstrument bij grote manifestaties. Als iemand het toestel alsnog mocht vinden dan kan u best de politie van de zone MidLim verwittigen op het nummer 089/30.30.30.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer