15-jarig meisje uit Halen vermist

De 15-jarige Dieke De Laet, van wie de moeder in Halen woont, is al veertien dagen vermist. De verdwijning dateert van 5 december in Kortenberg. Child Focus beschouwt ze als ‘zorgwekkend’.

LW

Dieke De Laet is een van de twee dochters van Petra Geeraerts (35) uit Halen, die gescheiden van haar partner woont. Het meisje verblijft in het psychiatrisch centrum Sint-Jozef in Kortenberg bij Brussel. Daar verdween ze op 5 december. Ze zou na haar verdwijning wel nog in Heist-op-den-Berg in de provincie Antwerpen gesignaleerd zijn, maar onderzoek daar leverde niets op.

Dieke had ruim tien jaar geen contact met haar mama gehad, tot de twee elkaar vorig jaar via Facebook toch weer konden bereiken. Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid. Woordvoerder Dirk Depover: “Deze verdwijning vormt geen reden tot paniek, maar is wel zorgwekkend.

Of het opsporingsbericht al concrete tips heeft opgeleverd, kan ik niet zeggen. Verschillende pistes worden onderzocht. Wij doen er met de politie alles aan om het meisje terug te vinden.” Vandaag, maandag, vindt er een coördinatievergadering tussen de betrokken instanties plaats. Dan komt er eventueel een ruime oproep tot getuigen. Dieke De Laet is 1,62 meter groot en stevig gebouwd. Ze heeft lang, bruin haar. Wie nu al een tip kwijt wil, kan contact opnemen met Child Focus, tel. 116.000 (24/7). (LW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer