Nespresso opent winkel op Grote Markt

Het wereldberoemde koffiemerk Nespresso opent in het voorjaar van 2015 een Boutique op de hoek van de Kapelstraat, de Hoogstraat en de Grote Markt van Hasselt. In dat historisch beschermde pand was tot voor kort modehuis Bella gevestigd. Er zullen een 12-tal mensen werken in de nieuwe zaak. Het is de eerste winkel in Limburg - samen met de ook pas geopende Inno - waar je de Nespresso-capsules kan kopen. Tot nu toe kon je die alleen online bestellen of moest je naar een winkel in Maastricht.

DJ

De Nespresso-deal werd begeleid door Philippe Kenens van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. “Met de komst van Nespresso wordt opnieuw bevestigd dat Hasselt als winkelstad hoog op het verlanglijstje staat van zowel nationale als internationale retailketens.

De totale verhuurde winkeloppervlakte in Hasselt tikte in 2014 aan tegen 9.700 vierkante meter of 36 procent meer dan de gemiddelde jaarlijkse verhuringen over de laatste 5 jaar, 7.138 vierkante meter. We zien dus dat 2014 een goed jaar was voor Hasselt. Over de laatste 5 jaar tellen we trouwens gemiddeld een 15-tal transacties in het winkellandschap van Hasselt.

Zowel de koopkracht als het consumentengedrag in en rond Hasselt spelen een cruciale rol. Dat hoorden we ook bij Galeria Inno tijdens hun recente keuze voor Hasselt. De keuze van Nespresso voor dit hoekpand verrast ons geenszins omdat het perfect past bij hun concept.”

Lees het volledige artikel in Het Belang van limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer