© BELGA

Club zet turbo aan in tweede helft en klopt Genk met 4-1

Club Brugge heeft zijn jaarlijkse kerstfeestje extra glans gegeven met een 4-1-overwinning tegen Racing Genk. De Limburgers maakten het de competitieleider één helft erg moeilijk, maar plooiden na de rust. Club Brugge behoudt zo vier punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht en vergroot de kloof met Genk tot negen punten.

dmm

De sfeer zat er voor de aftrap al goed in. Club Brugge vierde zijn kerstfeestje en had voor de gelegenheid 30.000 blauw-zwarte kerstmutsen uitgedeeld. Helmut Lotti joeg met ‘You’ll never walk alone’ voor de aftrap de temperatuur in de tribunes nog de hoogte in. Michel Preud’homme moest het zoals bekend stellen zonder smaakmaker Victor Vazquez. Het kwartet Gedoz, Storm, Refaelov en Castillo moesten collectief het gemis van de sterkhouder opvangen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

Genk

Dat lukte aanvankelijk allerminst. Club Brugge speelde slordig en slaagde er hoegenaamd niet in om het sterke Genkse defensieve blok in verlegenheid te brengen. Het waren zelfs de bezoekers die de beste kansen creëerden. Na een kwartier knalde Buffel op de lat. Club Brugge zette daar enkele pogingen van Refaelov, Castillo en Gedoz tegenover. Blauw-zwart werd na een duwfout van Kabasele op Vormer wel een strafschop ontzegd. Aan de overkant ging de bal in de 42ste minuut wel op de stip. De Fauw trok Buffel neer en Vertenten gaf terecht een penalty. Mboyo knalde de elfmeter knullig op Ryan, maar faalde niet in de rebound. Lang kon Genk niet genieten van die voorsprong. Op een hoekschop kreeg Oscar Duarte veel te veel ruimte. De Costa Ricaan knalde de 1-1 tegen de touwen.

In de tweede helft kreeg Club Brugge de sputterende motor wel in gang. Meer zelfs: ook de turbo sprong aan. In de 54ste minuut verzilverde Vormer een flinke blunder van Kara. De Genk-verdediger gaf de bal aan de Nederlander cadeau, die trapte vanop 5 meter binnen: 2-1. Mboyo liet even later de gelijkmaker liggen en dat betaalde Genk cash. Refaelov had aan de overkant geen medelijden. De vervanger van Vazquez trapte via de paal de 3-1 voorbij Köteles.

In de 86ste minuut zette invaller Izquierdo de kers op de kerststronk. De Colombiaan rondde een knappe aanval enig mooi af: 4-1. Het Jan Breydelstadion ging uit zijn dak. Door deze overwinning blijft Club Brugge vier punten voor Anderlecht en vergroot het zijn voorsprong op Racing Genk tot negen punten.

Opmerkelijk: Racing Genk beschikte over de sterkste verdediging van het land. Het slikte nog maar 16 treffers in 19 matchen, maar kreeg van Club Brugge vier goals om de oren. Daardoor is AA Gent nu de ploeg met de minste tegengoals.