Vader PS-parlementslid in cel wegens drughandel

© blg

De vader van Kamerlid Nawal Ben Hamou (PS) zit in de gevangenis op verdenking van internationale drugssmokkel. Dat schrijft de krant La Dernière Heure. Haar vader wordt gezien als het brein van een bende die hasj uit Marokko naar West-Europa smokkelde. Bij een collega van vader Ben Hamou, die in een fabriek in Vilvoorde werkt, werd 17 kilo hasj en een aanzienlijke som geld gevonden. Ook het huis van Ben Hamou, waar zijn dochter tot voor zes maand nog woonde, werd doorzocht, maar er werd niets gevonden. Vijf mannen zitten sinds vijf december in de cel.

cel

Het parlementslid reageerde gisteren met een persbericht: ‘De arrestatie van mijn vader is een enorme beproeving. Ik ken het dossier niet, en ik ken de redenen niet waarom hij is gearresteerd. Ik hoop, uiteraard, dat het een onterechte beschuldiging is.’ Ze ontkent dat ze de zaak in de doofpot wou stoppen.

Nawal Ben Hamou werd in juni onverwachts verkozen in de Kamer. Ze werkte voordien bij de politie, en ze is getrouwd met een agent gespecialiseerd in drugsonderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen